Egenskaper hos teakmöbler

Naturligtvis är alla egenskaperna hos teak anledningen till att så många köper möbler i teak utomhus. Teak är ett extremt slitstarkt lövträ och det kräver lite underhåll om du inte har något emot det bleka, väderbitna utseendet på teak.

Utomhus teak möbler börjar en gyllenbrun färg, men de bleknar till en silvergrå färg under en period av cirka sex till nio månader. Människor som önskar att deras möbler i teak utomhus behåller den ursprungliga gyllenbruna färgen har mycket arbete för att hålla det på det sättet.

Teakolja kan hjälpa till att förlänga den gyllenbruna färgen, även om det kommer att vara nödvändigt att slipa ner träet då och då. Allt detta arbete är anledningen till att de flesta lär sig att älska det vittrade utseendet på gammalt teak. Den goda nyheten om teak är att träet behåller sina hållbara egenskaper även när det vädrar till den gamla grå färgen.

Teak är också extremt motståndskraftigt mot splittring, så det här är en annan bra egenskap hos denna typ av trä. Faktum är att ett sätt att skilja teak bortsett från andra träslag är att skjuta handen över den. De flesta andra träslag kommer att splittras, men äkta teak ska vara helt slät och inte splintra.

Lämna ett svar